An Interview With… Me!

An Interview With… Me!

One of my favorite entrepreneurs in media; The wonderful and talented Debbie Bernasco, did an interview with me on her blog a few weeks ago. I really wanted to translate it and post it here, but couldn’t seem to find the time to do so. It’s in Dutch you see. And I don’t write in Dutch here. But because I hate the fact that it’s bugging me that I haven’t shared it with you yet, once again I said to myself: “What the hell.” I’ve been saying that a lot lately. “English speaking readers know how Google translate works too!”.

So go google translate it and find out more about me and my “5 New P’s In Marketing & Business”.

If you can read Dutch, well: Mooie dingen…

Too lazy? In short I say: Let’s through away Product, Price, Place, Promotion and Personnel. We are living in a time where every company and brand should be busy with People, Passion, Personality, Purpose and Performance.

Feel free to share your thoughts about them in the comment section!

____________________________________________

Interview Ingrid Tappin – Rockstar Rock on…

Om de overduidelijke energie van entrepreneur en social media expert Ingrid Tappin goed te kunnen duiden, heb ik onlangs een van mijn schrijvers erop uitgestuurd voor een interview. Een voor de bewuste scribent naar eigen zeggen onverwacht avontuur dat ook hem kennis deed maken met het opgewekte fenomeen uit Oegstgeest. De op Barbados geboren dame sprak met hetzelfde tomeloos vuur waarop zij zich eveneens online zo karakteristiek weet te uiten. Rockstars apparently keep it social…

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Ingrid Tappin, 30 jaar, vrouw, moeder, dochter, zus, vriendin en ondernemer. Op LinkedIn ben ik oprichter van TheNewBizCompany – new media, new marketing, new business. Op Twitter staat dat ik een RockstarsOnly consultant en bizdrinker ben. Facebook laat zien dat ik gek ben op soul, series, lezen en een enorme passie heb voor de nieuwe (media) economie. Binnenkort komt er een website online waarop te zien zal zijn dat ik een beweging ga starten om een corporate (r)evolutie te ontketenen. Het klopt allemaal. Maar wie ik ben en wat ik doe is meer dan wat er op het internet staat. Gelukkig maar.

Wat betekenen sociale media voor jou persoonlijk
?
Sociale media zijn voor mij een versterking en een versnelling van alles wat er al is en heel veel waar ik van hou: communicatie, inspiratie, creatie en relatie. Sociale media zijn voor mij middelen die mijn offline leven aanvullen met een sterke online dimensie. Dat maakt dat sociale media niet alleen iets voor mij persoonlijk betekenen, sociale media zíjn voor mij persoonlijk.

Wat zou het kunnen betekenen voor anderen?

Van het anderen opdringen van sociale media ben ik geen voorstander. Als je het niks vindt hoef je er van mij niks mee te doen. Als het jouw feestje niet is, voel je niet verplicht om te komen. Doe vooral je eigen ding. Maar als je iets waardevols te vertellen hebt, informatie hebt om te delen, een meerwaarde te bieden hebt, je blikveld wilt verruimen en van betekenis wilt zijn in onze nieuwe economie, dan bieden sociale media jou de mogelijkheid om te leren van al die andere mensen die op hun unieke manier bezig zijn met hetzelfde. Sociale media kan betekenen dat je mee kan gaan doen.

Je zet je in voor de 5 P’s. Leg uit?
Mijn 5 P’s gaan over marketing en business in een sociaal medialandschap: People, Passion, Personality, Purpose & Performance. Waar dat precies op neerkomt is het volgende:

1. In de nieuwe (media) economie draait het meer dan ooit om relaties aangaan en vertrouwen creëren. Luisteren, delen, geven en betrekken. Mensen doen zaken met mensen die ze kennen, leuk vinden en vertrouwen. Echte relaties bouwen. Met echte mensen. => People

2. In de oude economie kon je liegen. Dat heette marketing. Die tijd is voorbij. Wat je doet en wat je zegt moet waar zijn. Het moet een authentieke oorsprong hebben. Jouw verhaal moet komen vanuit iets wat diep in je verankerd zit. De uitdrukking ‘hart voor de zaak’ is nog nooit zo waar en nog nooit zo belangrijk geweest. => Passion

3. De tijd dat je je als directeur of CEO kon verschuilen achter je merk of je logo is voorbij. Het verhaal van je business is een persoonlijk verhaal. Een verhaal dat mensen beweegt. En om mensen te bewegen, ergens naar toe te leiden, moet je mens zijn. Een gezicht hebben. Een leider kunnen zijn. Je moet letterlijk en figuurlijk laten zien wie je bent. => Personality

4.De belevenisseneconomie is passé. Als je een beetje hebt opgelet dan merk je dat we midden in een betekenisseneconomie zitten. Echte waarde, relevantie en een hoger doel zijn op dit moment de elementen van duurzaam en succesvol ondernemen. => Purpose

5. En tenslotte kom je er vandaag de dag niet meer mee weg om ‘crap’ te verkopen. Je moet je beloftes waarmaken. Jouw klanten hebben toegang tot informatie en dat geeft macht. Jouw klanten hebben media en dat geeft hen een stem. Jouw klanten zijn sociaal en dat geeft hen bereik. Je moet over de brug komen en je moet kwaliteit leveren. Want anders zwaait er wat. => Performance

Wat is de meerwaarde van je RockstarOnly programma?
In mijn RockstarsOnly programma help ik ondernemers en CEO’s met hun 5 P’s. Ik help ze deze te (her)ontdekken, te conceptualiseren en strategisch in te zetten voor zichzelf, hun bedrijf en de klanten die zij bedienen. De meerwaarde van mijn programma is de manier waarop ik mijn 5 P’s heb ingevuld: Passievol, persoonlijk, met een visie en een ‘cut the crap’ mentaliteit. Ik wil de wereld een beetje gaver maken. Meer lol. Meer business. Gewoon een beetje meer Rock & Roll.

Hoe houd jij jezelf online interessant voor anderen?
Door daar niet constant mee bezig te zijn. Ik heb een sterke persoonlijkheid en ik geloof dat ik door die te laten zien interesse wek bij mensen. Online en offline. Maar ik heb ook wel eens een kutdag. En ik doe ook een heleboel saaie dingen in mijn leven. En net als iedereen heb ik soms ook gewoon even niks te melden. Maar als ik er ben, dan ben ik er. En dan is het over het algemeen verre van saai.

Waarom ben jij zelf een rockstar? Waar uit zich dat in?

Debbie, je interviewt MIJ op JOUW blog, kom op. Veel rockstar-der dan dat wordt het niet…

Share This Post

Leave a reply